tacoooos

Har precis ätit tacos, så gott! Vi saknar Becca och tycker att hon ska vara här men men. Ha en fortsatt trevlig kväll! :D

2012 del 2

Juli: Var i USA. Kom hem till mina fina vänner som hade gjort världens finaste kladdkaka. Bloggade och lade upp massa bilder från USA samtidigt som jag träffade mina vänner som jag hade varit ifrån superlänge. Fotade med min nya Canon som jag köpte i San Francisco och sålde min gamla Olympus.
Agusti: Var på Liseberg med Jennifer, Moa och Becca. Var på matteskola med Jennifer i en vecka. Kollade på fina djur på kolmården tillsammans med kusinerna och mormor. Började 8:an och klippte av mig håret.
September: En ytterst tråkig månad. Började konfa. Var stressad i skolan så jag glömde grejer hela tiden. Var på konfaläger. Hösten kom och man kunde fota fina löv.
Oktober: Lika tråkig som september förutom att jag fotade rätt mycket. Firade världens bästa Jennifer. Lagade min mobil som hade varit sprucken alldeles för länge.
 
November och december orkar ja inte skriva om med tanke på att det inte hänt något kul då och för att de månaderna inte var så långt bak.

Godmorgon!

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm

Gomöra!
Pappa väckte mig 09.40 och frågade om jag ville ha scrambled eggs och bacon till frukost, självklart ville jag det. Så åt ungefär vid tio, apagott. Har sedan inte gjort så mycket mer förutom att jag läste tidningen (vuxen poäng) och hängde upp en tvätt. Nu ska jag duscha och göra mig iordning så får vi se vilken tid jag åker till Moa, vi ska iallafall göra tacos där ikväll och ha det super bra! Ha en bra nyårsafton, kommer upp fler inlägg senare/snart. :)

2012 del 1

Januari: Jag umgicks fortfarande med Maja, vi är inte lika nära vänner nu tyvärr. Tog jätte mycket porträtt bilder, blandannat på Mimmi. Slog besöksrekord som inte alls är ett högt tal. Fotade mycket, även i skolan på elevensval. Hade långt slitet hår. Fotade fin himmel för jämnan. Började använda instagram mer och mer och blev helt kär i appen. Min familj bokade min livs största, häftigaste resa till Kalifornien.
Februari: Fotade självporträtt. Åkte till säfsen med skolan, hade så tråkigt men godiset räddade min dag. Tog supermycket kort på mat och drack mycket smoothies. Längtade ihjäl mig till sommaren och lade upp bortglömda sommarbilder på bloggen rätt ofta. Började läsa världens bästa bok, var helt fast. Hade mitt livs sämsta vecka; tappade min mobil, halkade och slog armen urled (har nu problem med den sen detta hände, den hoppar urled när den känner för det om jag säger så) och skoldatorn gick sönder.
Mars: Hände inget intresseant, mitt liv var allmänt tråkigt. Vissa dagar var fina och våren var påväg. Åker upp til stockholm där det var kallt men superfina kristaller på grenarna. Änvände webbkameran mer än nödvändigt. Våren kom tillslut! Tog konstiga bilder på mig själv i sängen. Började umgås mer och mer och mer och mer med Becca, Moa och Jennifer, mina fina underbara tjejer.
April: Min bror gick för engång skull med på att jag fick fota honom. Var och kollade på en musikal. Gjorde fina ägg till påsk. 13-åriga lilla Ida blev 14åring! Plockade vitsippor. Hade världens härligaste dag med Moa och Becca, komer ihåg den i varje detalj, vi satt och blåste hubbabubba i korridoren samtidigt som vi tog kort på oss själva, vi spelade in massa videos som handlade om fotopromenader, vi gjorde blåbärspaj och mådde gått. Grillade första gången för året. Och duschade för första gången i mitt liv en hund.
Maj: Firade valborg med mina favoriter. Var och fotade i lärarens fina trädgård. Överlevde den årliga Djurgårdslunken som jag inte ser fram emot att gå/springa igen. Allting blommade och körsbärsträden var underbart fina. Sommaren kom och Moa och jag solade och hade det härligt. Mobilen sprack IGEN. Tog mitt första dopp tillsammans med Becca och Moa. Var nere på fastingen (tivoli) och åkte karusell. Hade slappdagar rätt ofta.
Juni: Hade fått färg i ansiktet och var spänd och glad inför USA resan. Fick sommarlov en vecka innan alla andra. Det regnade supermycket. Packade till världens bästa resa. Kom fram till Kalifornien där jag levde i poolen om vi inte hittade på nått som att åka däck bakom en båt eller åka på en dagstur till San Francisco.
 
Resten kommer senare underdagen när det har blivit dag om ni fattar vad jag menar, måste sova nu!

110 milkshake

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm

Målade naglarna förut!
Inte direkt världens festligaste färg nu till nyår och allt men tyckte dom blev fina iallfall, och har haft så mörka färger nu på sistone så kände inte för det igen. :)

näst sista december

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm

Hejsan!
Har inte gjort så mycket idag, varit hos mormor och morfar en stund som jag skrev igår. Fotade även desssa bilder ovan lite spontant och i all hast och som ni ser på första bilden så har all snö nästan smält bort och det har regnat under dagen så vädret är inte direkt det bästa. Har inget mer att berätta direkt, ville bara slänga upp ett inlägg. Kanske ska göra en ny design också, har haft denna rätt länge nu så det kanske känns bra med en fräsh design till de nya året osådär. Men vi får se, har inte bestämt mig än. Ha det bra så hörs vi! :)

senaste dagarna

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm
Har inte bloggat på nån dag nu, har inte haft några bilder att visa osådär!
Igår var jag hos farmor och träffade mina andra kusiner (träffade ju de på mammas sida i onsdags). Åt också mat där, supergott! Idag så har jag och familjen varit i Karlstad och träffat annan släkt, åt mat och sånt. Sedan har jag inte gjort så mycket mer. Nu ska jag iallafall kolla klart på ett avsnitt av Gossip Girl och sedan sova. Imorn ska vi till mormor igen för hon fyller år då så vi ska fika där. :) Nyår ska jag spendera med Moa och Jennifer. Jennifer och jag ska sova hos Moa och vi kommer antagligen ha det jättekul, vi ska äta Ben & Jerry's och kolla på raketer osådär! Har ni kommit på några nyårslöften förresten? :) Brukar aldrig hålla mina, hehe. Kanske skriver här imorn igen (asså, senare idag medtanke på att klockan är efter tolv), godnatt!

rapar i skype

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm
Hejhej!
Åkte till Moa vid tre och hade super kul med henne. Vi åt bacon och makaroner, målade naglarna och pratade med folk i skype. Gick hem vid sju och det var så jävla halt ute, höll på att halka tre gånger, hehe. När jag kom hem kokade jag två ägg och käkade äggmacka och drack oboy till, så himla gott! Sitter just nu i skype med Moa. Imorn ska jag till farmor och hjälpa henne med hennes bilder på kameran och desutom så är mina kusiner där också! :) Pöss o kram!

27/12 - 2012

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm

Godmorgon!
Vaknade kanske vid kvart i tolv imorse av att någon plingade på dörren, mitt försenade paket hade kommit. Gick sedan upp och satte mig och åt frukost framför Rasmus på luffen som gick på 4an. Nu ska jag ta och borsta tänderna och duscha osådär. Ska antagligen träffa Moa idag också om allt blir som planerat :) Ha det fint!

julklapparna!

Berlocker til mitt armband. Hörlurar. Vändningsring till kameran så att man kan vända objektivet. Mascara. Snoddar. Fårtofflor. Hemmagjorda lovikkavantar. Svart cardigan. Vete värme kudde. + Pengar och godis som inte var med på bild.
 

Detta var då det jag fick igår och jag är hur nöjd som helst! :)
Gick och la mig kvart i två i nattt för vi kom hem apsent från midnattsmässan. Väcktes av mamma halv tolv imorse, gick då upp och käkade frukost framför Ronja Rövardotter. Efter det gjorde jag mig iordning och familjen gick sedan till farmor för att äta god mat. Nu har jag varit hemma i en timma eller nått kanske och just nu pratar jag med Moa i skype. :)

skit bra julafton

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm

Har haft en super bra julafton än så länge!
Har fått allt jag önskat mig och har haft det jätte bra med familjen! Bilder på vad jag har fått får ni imorn.Hoppas ni har haft det lika bra som mig, kram :)

god jul!

Hej alla glada människor!
Sitter och väntar på att mormor, morfar och farmor ska komma. Då ska vi äta god julmat, titta på kalle anka och öppna paket. Senare runt elva beger jag mig till Becca för jag, Becca och Jennifer ska på midnattsgudstjänst. God jul allesammans! ♥

Svar på kommentar

Objektivet sitter vanligt på kamrahuset.                                                                 Jag har vänt på objektivet och håller i det.
 

Fick en fråga om bakvänt objektiv när jag la ut bilderna på snöflingorna. Du tar helt enkelt bara bort objektivet från kamerahuset, vänder på det och håller det mot öppningen där objektivet ska sitta fast. När man fotar med bakvänt objektiv så kan man inte fota med auto eftersom att objektivet inte är kopplat med kameran så reagerar det inte så du får gå jätte nära för att få fokus. :) Hoppas ni förstår!

dan före dopparedan

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm

Hejhej!
Idag är det fjärde advent och imorn är det julafton. Har typ ingen julkänsla eller nått, vill bara öppna paket typ, haha. Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra, hittills har jag grejat med tvätten och dammat bordet i tv rummet så kommer väll antagligen hjälpa till och städa här hemma skulle jag tro. Ha det bra!

julegran

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm

Då har även familjen Söderman ett träd med glitter, kulor och ljus i sitt hus!
Shit det rimma! Coolt.

snowflakes

 
Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm / Fotat med bakvänt objektiv

Försenade paket och julmusik

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm

Goddagens!
Det är under dessa dagar som de flesta fixar de sista julklaparna och slår in det sista. För min del är det en orolig Ida som hoppas innerligt på att posten kommer med mina paket en sådanhär dag. Jo visst, dröm vidare. Kommer nog alltså inte få mina släktingars julklappar från mig i tid även fast dom beställdes en vecka innan julafton. Sitter just nu iallafall och läser bloggar och lyssnar på julmusik och har inget att göra, tänkte gå ut och fota sedan dock. Även fast vädret inte är så roligt. Men kanske kommer in några bilder här senare!

besviken tjej och jullov

Canon Eos Rebel T3 + 70-300mm / Stativ: nanomax250

Har varit en ganska bra dag idag, hade lite långtråkigt på badhuset men det funka. Pratade också betyg med läraren och höll ärligt talat på att bryta ihop när jag tänkte på att det känns helt omöjligt att få höga betyg för mig medans många andra i klassen har höga betyg. Sen fick vi betygen, skit säger jag bara. Är verkligen inte alls nöjd. Visst jag är godkänd i alla ämnen osv men jag nöjer mig inte med det, så är rätt så besviken kan jag ju säga. Dessutom så är Lgr 11 så himla jobbigt att förstå sig på och med tanke på att lärarna ska bedömma hur man tänker så kommer jag aldrig få ett högt betyg känns det som. Jaja, jullov nu. Har inte ens nån julkänsla eller någonting och jätte mycket av snön är borta så det finns inget att fota heller. Blö, har varit en apdålig start på ett jullov känner jag bara.

super bra dag

Hejhopp!
Idag var nästan alla tjejer i klassen utklädda, vi hade 80-tal som tema så därav var jag på skolan redan vid 08.00 (vi börjar 08.30 i vanliga fall) för vi fixade hår och smink. Har haft en super bra dag och är helt slut just nu. Har sjungit karaoke, dansat "just dance", spelat innebandy som f*n, ätit julbord och dekorerat en pepparkaka. Gick sådär i innebandyn men det var himla kul och nästan hela våran klass var med! Imorn kommer vi ha en minst lika bra dag då vi ska vara i badhuset hela dagen där man kan bada, spa'a, träna och bara ta det lugnt och mysa! Nu ska jag hoppa i duschen och tvätta bort allt glitter jag har i facet, hejdå!

dålig humor

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm / På bild: Moa och Becca. Sista bilden är himla fin tycker jag.
Hello folks!
Idag var det en rätt trevlig dag på skolan. Vi julpysslade, spelade "Med andra ord" så att alla i rasthallen antagligen trodde att vi var galna när vi skrek synonymer kors och tvärs och vi bakade äckliga (jag var typ den enda som inte tyckte om dom) kakor. Efter skolan har jag inte gjort så mycket, bara kollat på tv och glee. Ska dock försöka leta fram lite bilder och grejer nu från hur dom såg ut på 80-talet för vi ska klä ut oss på innebandyn på torsdag och jag vet inte hur jag ska se ut eller nånting, vet bara temat. Så det ska jag göra nu, hejdå!

iphone inlägg

Hejhej!
Har precis packat klart allt till skolan osådär och går om typ fem min, ha en fin måndag!

två bilder från helgen.


tredje advent

Canon Eos Rebel T3 + 70-300mm / Gud vad jag saknar usa, helt sjukt hur mycket man längtar tillbaka när man kollar på alla bilder därifrån...

Har som sagt var inte gjort ett skit idag, nu på kvällen har jag kollat på eva och adam. Skit bra är det! Imorn är det måndag igen, vilket är ett problem för kommer somna typ vid två på grund av att jag har vänt på dygnet som jag alltid gör. Så kommer vara helt död imorgon bitti. Men får väll skylla mig själv. Har inget planerat i veckan vad jag vet förutom konfa på onsdag. Och med tanke på att det är veckan innan jul så kommer denna veckan säkert vara skit lugn och rolig i skolan och dessutom så har vi inga lektioner på torsdag eller fredag. På torsdag ska min klass vinna lussebandyn (vi har bra självförtroende men alla vet ju innerst inne att vi kommer krossas redan på första matchen) och på fredag ska vi ha en heldag på badhuset där man kan träna, bada, spa'a och bara ta det lugnt. Så kommer ha en super vecka och hoppas ni också får det, godnatt!

motion in black & white

Canon Eos Rebel T3 + 70-300mm
Här har ni några bilder från gympatävlingen/dansuppvisningen som Becca och jag var och kolla på igår. Alla var så himla duktiga, om det hade varit jag så hade jag skrikit varje gång jag var uppe i luften. Det var skit mycket folk också så det var tur att vi hittade två platser tillslut, hade också glömt minneskortet till kameran hemma så pappa fick komma med det. Hehe, klantigt. Ska vara noga med att kolla det framöver så att man inte tar massa superfina kort och sedan när man kommer hem så är det inte ett enda kort på kameran.

inget vettigt

Canon Eos Rebel T3 + 70-300mm / Sanna Nielsen och Bast kören
Hejsan.
Var en jätte trevlig dag igår, lite långtråkig bara. Idag har jag inte gjort ett skit, bara fixat lite julklappar via nätet och gjort julkort. Ha det fint :)

femtonde

Canon Eos Rebel T3 + 70-300mm

Hallå där!
Igår gick ju jag, Julia och William på The Hobbit, och gud så bra den var! Man kan inte ens jämföra filmen med Sagan Om Ringen filmerna för det kändes som två helt olika grejer. Himla bra var den iallafall! När jag kom hem så åt jag lite och kollade på en halv film med mamma och pappa, gick sedan och la mej och satte på hungerspelen. Vaknar kl fyra på morgonen av att hörlurarna fortfarande befinner sig på mitt huvud och datorn är fortfarande i sängen. Jag somnade alltså under filmen och vad jag kommer ihåg så han jag inte ens kolla igenom halva. Var nog himla trött. Nu ska jag ta något att äta och sedan duscha osådär. Senare vid tre ska jag och några från klassen kolla när Sanna och Erika (två tjejer från klassen) har gympatävling, kommer ta med mig kameran! Efter det så går jag direkt mot kyrkan för att möta upp pappa och broder för att sedan kolla på Sanna Nielsen och mammas kör. Så har nog rätt många bilder när jag kommer hem som ni får se! :)

bra dag

Jag och camen har börjat hänga mycket nu på senaste tiden.
Tjabba tjena hallå.
Dagen började med att jag sov på bänken i tio minuter för jag var klar med svenskan, sedan fick vi se fina tärnor, tomtar, ett paket och sjävklart självaste lucia. När dom var klara med sitt lussande så började det tuta i hela skolan och det första som kom upp i huvudet var "Vem är så dum som har brandövning en dag när det typ är 20 minus ute?" men det var ingen brandövning, när dom hade släkt ljusen så hade röken startat igång brandlarmet. Så alla tärnor fick springa ut i endast strumporna i den kalla snön och alla stod och frös men vi i våran klass kramade varandra så att vi blev varma. Sedan när brandkåren säger att vi får gå in igen springer alla elever som en forsande flod mot dörrarna. Sedan var det SO, vi hade ingen lärare eller vikarie och vi fattade inte riktigt vad vi skulle göra på SOn och vi var klara med alla andra arbeten i andra ämnen så vi satte på en SO relaterad film (om det handlar om media och identitet är faktiskt hungerspelen SO relaterad, och den hjälper oss både i svenska uppsatsen och i engelskan då vi inte hade någon text). Sedan var det lunch, risgrynsgröt. Eller rättare sagt klister. Matte och NO var inte så jobbigt det heller idag och sedan sista lektionen så gick alla lärare igenom vad vi kommer ha att välja på elevensval nästa termin. Gick sedan hem med alla som bor åt mitt håll typ och var helt övertrött, allt slutade med att jag William och Julia räknade hur många snöflingor vi fångade. Tror jag kom upp i 36. Och nu sitter jag här. Jag är ytterst förvånad om ni har orkat läsa allt, nu ska jag äta nått! Ha det bra!

hola

Världens fjång på håret, snöggt.
Hejsan!
Varit en rätt okej dag i skolan today, hade ju ingen konfa så för engångsskull slutade jag tidigt. Gick hem i det iskalla vädret och har kollat på glee resten av dagen men nu tänkte jag kolla en sista gång på min svenska uppsats om jag kan förbättra nått. Senare ska jag möta upp Jennifer och Becca för vi ska kolla på lussebandy nere i stan. Måste dessutom prata med Julia och William om vem som ska boka biljetter till The Hobbit som vi ska gå på på fredag, längtar!

matteee

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm / Väskan är gjord i slöjden, heheh.

Hejhej!
Veckan har precis börjat och ändå har man varit med om rätt mycket grejer i skolan. Alla snackar, missuppfattar och är allmänt bitchiga. Men jag klarar mej, har ju min goa klass. Våran stad verkar dessutom balla ur rätt hårt med tanke på att var tredje bild på instagram har något att göra med hur dåligt någon mår eller hur synd det är om folk. Det roliga är att vissa som har lagt upp bilder har typ 8 kommentarer där alla tycker synd om en. Så visst, "alla hatar dig" som det står på bilden även fast typ 20 stycken har kommenter "gumman, finns" "älskar dig, du är stark". Stör mig. Finns så många som mår så nedrans mycket sämre så snälla, sluta tyck synd om er själva. Fine jag vet inte hur saker ligger till men ändå. Nog om det, var bara tvungen att få ur mig det. Nu räknar jag matte, ligger fortfarande efter så bäst att jag fortsätter med det.
Kram!

photos

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm

andra advent

Canon Eos Rebel T3 + 70-300mm (de två första bilderna är tagna med webcam)

Godmorgon, inte för att det är morgon nu med ändå.
Dagen blev lite roligare än vad jag hade trott igår faktiskt. Först så duschade jag och lite så sedan så satt jag ute på baksidan med familjen framför en varm eldkorg och hade det mysigt, efter det gick jag till William. Sen blev det suuuper god mat hemma, fläskfile och potatisgratäng. Och resten av kvällen ägnades åt att titta på Glee. Idag ska jag räkna matte som sagt var, inte så pepp på det direkt men ligger man efter så gör man. Ha en fin andra advent allihopa!

lördag

Canon Eos Rebel T3 + 70-300mm / Stativ: Nanomax 250 Fönstret var skitigt där av de svarta prickarna på bilden.

Tjabba.
Gör matten imorn istället för blir inget med juklappshandlingen med Moa. Så idag har jag inte gjort någonting och kommer inte göra nått heller. Rätt gött. Är förövrigt super fint väder ute så ska väll försöka ta på mig nått annat än pyjamasen och masa mej ut och ta lite kort innan det börjar bli mörkt.

sjunde december

Canon Eos Rebel T3 + 70-300mm / Stativ: Nanomax 250

HEJHOPP
Har varit lite dött här denna vecka. Skyller på att jag har varit trött varje dag efter skolan och haft huvudvärk. Idag har det varit en rätt bra dag i skolan om man jämför med de andra dagarna denna vecka. När jag kom hem så sprang jag in och hämtade kameran och sprang ut igen för att fota. Nu sitter jag vid tv:en framför Disney Channel, äntligen har vi fått upp våran parabol som inte har varit uppe på två månader. Ska bara ta det lugnt ikväll, imorn ska jag räkna matte, ligger typ efter så himla mycket så det är helt sjukt, och på söndag ska jag handla julklappar tillsammans med Moa. :)
Ha det bra, kramis!

winter

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm

Ska kolla film nu, skriver imorn igen.
Kram!

tredje

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm / På bild: Moa och Becca

Hejhej!
Denna helg har jag inte gjort någonting typ. Kollat på De Två Tornen och Konungens Återkomst och bara tagit det lugnt. Igår kom Moa hit på eftermiddagen och hon sov här. Vi kollade på film och lite så. Vaknade tjugoöver tio fast jag trodde att klockan var femöver tolv (väckarklockan hade stannat under natten) så väckte henne. Haha. Vi gjorde väll inte särskilt mycket förutom att vi stekte pannkakor för fulla muggar till lunch. Dom blev himlans goda. Hon åkte hem kvartöver tre. Sedan dess har jag bara suttit och lyssnat på himlans fin musik och tagit det lugnt. Men nu måste jag ta tag i lite skolarbete. Man kan ju inte släppa skolan helt bara för att man har studiedag. Ska blandannat träna på en engelskaredosvisning och en teater vi gör i SOn.
Ha det fint!

första

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm
Första december kunde inte varit finare.
Pudersnö i luften, vitt på backen, sol som lyser och 5 grader kallt. Har inte gjort ett dugg idag, bara kollat på julkalendern och tagit det lugnt. Just nu luktar det glögg i huset, en brasa är tänd och jullåtarna är på. Ha en super bra första december!

Follow on Bloglovin