Uttråkad

Exempel på hur en ungdom ser ut när den är uttråkad.
 
Hallå!
Sitter med nymålade naglar (summer red, trotsar årstiderna) och huvudvärk. Imorgon är det orienterings tävling på skolan, i sjuan kom vi först av alla sjuor, i åttan kom vi tvåa på hela skolan. Om inte vi vinner imorgon börjar jag nog gråta på riktigt alltså. Men det är alltid roligt med orientering för ända sedan vi gick i sjuan så har vi haft pannband i olika färger, i sjuan hade vi en ful och i åttan hade vi också en ful men detta år så är vi snygga. Vi i 9A är grisar. Japp. Våra pannband är grisrosa med öron på som det står 9A på, how fancy likosm? (kan tillägga att JAG och några andra har jobbat med dessa HÅRT VERKLIGEN, kanske inte så hårt men ändå, så om någon vägrar att se ut som en gris blir jag arg) Det roligaste är att många andra klasser också ska fixa "utklädnad" eller vad det heter. Skojigt. Måste hitta något rosa jag kan ha på mig så att jag ser ut som en gris typ haha. På onsdag har vi PKU-dag. Det behövs. Så himla lovely. Detta blev att as osammanhängande inlägg. Men det ok ibland. Ville bara skriva lite. Har ingen bild heller, tråkigt vaaaaa? Men jag bjuder på webcambilder, snällt. Väntar förövrigt på att brormin kommer hem med godis till mamma och pappa, har redan bestämt att jag borde få smaka.

Musiktips till hösten

Mycket bra låtar!

Sunday - study day

Godmorgon!
Idag ska jag skriva en uppsats om datorn. Egentligen skulle man gör det på tekniklektionerna men det är så himlans tråkigt så jag har väll typ hela alltet kvar att skriva. Hoppas ni får en bättre söndag än mig! :)

Highway 1

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm / Sigma 70-300mm

Flower power

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm / USA, macro
Hallå!
Har ägnat dagen till att städa mitt rum, har dammat och dammsugit :) Just nu sitter jag och lyssnar på musik och kollar igenom alla mina usb'n som jag har bilder på så strax kommer det upp ett inlägg med restbilder från USA!

Saturday


Godmorgon vänner!
Igår var jag i skolan som vanligt och sen på kvällen gick jag på bio med Erika, William, Andreas och Oscar :) Trevligt! Vaknade halv elva och gick då upp och åt frukost och nu sitter jag och tittar på full house :) Ha en fin dag!

Grattis Sanna!

Canon Eos Rebel T3 + 50mm / På bild: Födelsedagsbarnet!
Hallå!
Har kommit hem och ätit pannkaka och lyssnar just nu på lite musik, ska strax duscha också. Det var trevligt i församlingshemmet, det är något som gör att hösten blir mysigare om man är med ett gäng ungdomar som leker lekar tillsmmans och pratar om grejer och sedan innan alla beger sig hemmåt så ber man en bön framför ett tänt ljus. Haha låter som att jag är superkristen vilket jag inte är, tycker bara att det är megamysigt alltihopa! :) Det som var mindre trevligt var att när jag cyklade ner till stan så blåste det i motvind med skitkall vind. Tänkte nästan vända om och ta på mig vinterjackan haha.
Hade också en bra dag i skolan idag, Sanna fyller nämnligen år så vi gick runt och blåste upp ballonger, vi spelade även kort så att vi hördes genom hela rasthallen (vi spelade "Hej knäckt"). Har inget mer att komma med, kramar från mig!

ootd

Hallå vänner!
Ska slänga i mig nått att äta superfort och sedan cykla ner till stan och gå in på lindex där det tydligen (enligt mamma) ska finnas en kappa. Vill nämnligen så gärna ha en sådan då alla jackor jag har slutar över rumpan så kan inte ha lite längre tröjor eller klänningar till dom utan att det ser konstigt ut när jag stänger jackan. Efter det är det ledarutbildning i församlingshemmet. Ha det bra!

What would you do if you weren't afraid?

Canon Eos Rebel T3 + 50mm / Sanna, Mimmi, Alva

Onsdag

Canon Eos Rebel T3 + 50mm / På bild: Alva, Mimmi och Sanna. Älskar sista bilden! Vad tycker ni? :)

Hejhej!
Hade en kort och skön dag i skolan idag! Fick glass på lunchen också och Elin ville inte ha sin så jag fick två, hehe. Vi slutade vid 13.50 och då cyklade jag hem till mormor och morfar där jag fick lite mat och fika medans jag hjälpte mormor med hennes nya iPad. Åkte sedan med henne ner på stan och hjälpte henne att välja vinterjacka :) Nu är jag hemma och väntar på middag/kvällsmat och tänkte läsa lite i boken jag aldrig lyckas läsa ut. Hur har eran dag varit? :)

Hur jag redigerar

Såhär ser min orginal bild ut. Sedan börjar jag med att ljusa upp bilden och ge den kontrast, det gör jag genom att dra lite i färgkurvorna. Det är alltså samma sak som när du fixar kontrasten ungefär. Då ser bilden ut såhär:
Sen är jag antingen nöjd eller så ändrar jag färgbalansen till oftast lite mer röd och lite mer blå. Då blir det såhär:
Efter detta så förmiskar jag bilden till 800 px, så bred som min blogg är och lägger på lite skärpa. Då får bilden bättre kvalité när den läggs ut på bloggen, jämför och se! (på ögonen kan man se detta rätt tydligt)
Kanske inte stor skillnad men jag tycker att det ser bättre ut när man förminskar iallfall!
 
Allt detta gör jag i photoscape, det är ett superlätt gratisprogram och perfekt för en bloggare. :)
(detta var förfrågat, så why not liksom?)

Cozy

Hej finisar ♥
Jag har haft en bra dag och är supernöjd över mitt resultat + bedömmingen jag fick på mitt nohemprov. Så glad!
Kom hem för ungefär 40 minuter sedan, då fixade jag lite i rummet och tog på mig en stickad tröja, tog av mig alla smycken och satte på mig raggsockor + fårskinnstofflor på fötterna. Nu lyssnar jag på Autumn leaves (en jättefin spellista på spotify nu till hösten!) och har precis slängt i mig en skål med naturell yoghurt som jag hade kanel, socker, banan och kokos i. Och snart ska jag fixa sex meningar på spanska och skicka in :) Ha en trevlig eftermiddag!

Tuesday

Canon Eos Rebel T3 + 50mm / På bild: Sanna
Godmorgon!
Har precis ätit upp min frukost och ska strax borsta tänderna för att sedan gå ut i kylan. 0.1°C. Dagen pryder jag med klänning för omväxlingsskull :) Ha en fin dag alla!

Instagram


@iidasfoton - instagram
@idasoderman - instagram

Följ mig sötnosar ❤️

Myself

Canon Eos Rebel T3 + 50mm / Bilder av Mimmi med min kamera
Hallå!
Idag fick vi äntligen tillbaka våra datorer så Julia och jag blev aslyckliga haha! Har inte hänt så mycket idag, men det har varit en relativt bra dag ändå. Ska träna lite på mitt tal nu och sedan läsa. :) Ha det fint ♥

Q&A

 
Q: Är bilderna redigerade? Var redigerar du dom i isåfall? :) Älskar din blogg! Du är så fin och dina bilder är gudomliga! :D
A: Japp de är redigerade i photoscape, superbra redigeringsprogram om du vill att det ska gå fort och bara ha en simpel redigering. :) Tack så hemskt mycket! 

Friendship

Canon Eos Rebel T3 + 50mm

Portraits

Canon Eos Rebel T3 + 50mm / På bild:  Miranda, Sanna, Alva, Mimmi, Ida och Hanna
Godmorgon!
Idag ska jag plugga lite och sen ikväll ska vi till mormor och morfar och äta pizza. Ha en fin söndag och vila upp er rejält tills imorgon! 

Sneak peak

Canon Eos Rebel T3 + 50mm / Sanna på bild
 
Jag har inte bloggat på länge då jag i onsdags hade massa annat på hjärnan och sen dess har jag inte haft några bilder heller. Igår sov Miranda och Mimmi hos mig och idag har jag fotat dom plus Sanna, Alva, Hanna och Ida. Har fått superbra bilder och jag är jättenöjd :) Här över får ni en liten tjuvtitt på vad som väntar! Har nyss ätit oxflié med potatisgrattäng och håller på att skicka alla bilder till tjejerna, ha en fin lördagkväll! :)

Redo för kvällen

Har tagit en skön, lång och varm dusch. Så ovanligt för mig då jag inte ens tycker att det är särskilt "härligt/skönt" att duscha som de flesta tycker, men idag var jag väll ovanligt tankespridd och trött antar jag. Har precis smörjt in mig med en doftande boddy-butter och ska nu köra igenom spanska glosorna en sista gång. Sen ska jag fixa allt jag behöver tills kolan imorn som idrottskläder och allt. Sen ska min säng, The Hobbit och spotify underhålla mig resten av kvällen. 
 
Vad tycker ni om den mer höstiga designen? Kommer nog att byta ut bilderna i headern så småningom annars tycker jag själv att den funkar bra :)

color vs b&w

Canon Eos Rebel T3 + 50mm / Which one?
Hej finisar ♥
Har varit supertrött idag och kommer knappt ihåg vad jag har haft för mig haha. Jag slutade kl tjugo i tre och stannade på skolan för att prata lite kort med Miranda så kom därifrån vid tre ungefär. :) Nu ska jag göra glosor och sedan börja fixa på en ny, lite mer höstig design. xoxo

Remember what the people said


Canon Eos Rebel T3 + 50mm / Tycker om första bilden rätt mycket faktiskt, let me know what you think!
Har ni haft en bra start på veckan? 
Det har jag haft iallafall, har kommit igång riktigt bra på svenskan då jag gör ett tal. (ni vill inte veta va det handlar om haha) Gick även super på orienteringen, tog alla kontroller och kom precis in i tid, på elevensval där jag har valt musik hade jag jätte trevligt med Miranda och Ida då vi kör Call your girlfriend med muggar och det gick också bra! När jag kom hem bakade jag muffins och kollade på Gossip Girl och nu ska jag fixa mig lite mat och sedan ska jag plugga in glosor och hänga tvätt. Ha det fint!

Info: Får inte texten att se bra ut därför ser detta inlägg hur fult ut som helst.

Sweater weather

Canon Eos Rebel T3 + 50mm
Hallå vänner!
Under helgen har jag inte gjort någonting alls förutom att lyssnat på en duktig tjej som spelade gitarr och sjöng inne i Lundsbergsskolans kyrka. Har också listat ut att mitt liv består av sociala medier, läxor, musik (så som spotify, gitarr spelande och sång), tvserier, fotografering och bokläsning. Hahah, tråkigt liv typ. Sitter just nu och lyssnar på min höstspellista på spotify och ska strax ge mig ut på en promenad med mamma. Nu ska jag lyssna vidare på min musik och läsa lite om vad det innebär att vara utbytesstudent och även kolla vad gymnasiet här i stan har att erbjuda. :)

Bajsdag


Min dag plus natt har varit usel. Läs tweeten så ska ni nog förstå. Var hemma från skolan och jag hade prov idag också som skjuts upp pga det. Måste fredag den tretttonde ens existera? 

Nannie?

Canon Eos Rebel T3 + 50mm / Nellie på bild
 
Sitter just nu med kartboken framför mig.
Tittade just klart på ett super roligt, patetiskt men ändå intressant program på tv11, Beverly hills nannies. Vilket jag tyckte var super intressant och roligt att se då jag har tänkt lite på det här med att t.ex vara au pair ett år i USA eller så. När jag var i USA förra sommaren så nämnde mina tremänningars föräldrar att jag skulle kunna bli det då jag lekte enormt mycket med alla barn där borta. Men då kommer jag ju antagligen inte att bli det i hos en rik familj i beverly hills men det är ändå intressant att kolla på tycker jag. :) Jag har ju även redan fixat en praoplats på mitt gamla dagis och jag är barnvakt cirka en gång i veckan regelbundet (ganska regelbundet) hos mammas kompis där jag passar hennes barn. Så allt som har med barn att göra verkar ju locka mig rätt mycket. :) Men nu ska jag plugga SO, kramkram!

Wings

Canon Eos Rebel T3 + 18-55mm
Skäl till att tycka om skolan:
Bli flätad av sina klasskamrat medans man tar sig en tupplur.
Gamla lärare kommer på besök.
Skrattar så man inte får någon luft på en tråkig lektion.
Prata om allvarliga grejer om skolan och sympatisera med de bästa klasskompisarna.
 
Skäl till att bli depp på skolan:
Vill ha tillbaka den gamla läraren som kom på besök.
Att fälla en liten (pyttemini) tår med sina vänner för att just nu känns skolan lite tungt.
Få en klump i magen på en viss lektion pga att man känner sig usel.

Hallå!

Morning folks!
Är ni trötta? Det är jag iallfall. Så skönt att det är fredag imorn, ha en fin dag! Kram

Nine eleven

Hallå vänner!
Vad har ni haft för er denna onsdag eftermiddag? Själv stannade jag kvar på skolan en stund och skrev klart mitt NOhemprov. Efter det cyklade jag hem och myste i min mjukisdress och sedan började jag gräva i garderoben efter snygga höstoutfits, fin eftermiddag tycker jag. Har haft väldigt mycket stress inför skolarbete denna vecka, men är nu klar med spanskan och NOn (ska bara läsa igenom) och nu tänkte jag sätta mig och nöta in lite SO tills på fredag. Känns bra att vara klar med nästan allt. Nu innan jag börjar plugga så ska jag bege mig till tvättstugan och hänga tvätt, ha det fint sweethearts ♥

Fika

Mums!

Autumn inspired

Nagellacket är mycket mörkare egentligen, blev ljusare på bilderna.

Mist

Canon Eos Rebel T3 + 50mm
 
Hallå!
Ska plugga idag tänkte jag, har mycket skoluppgifter denna vecka så det gäller att börja i tid. Har fortfarande inte fått tillbaka min dator heller, lånar just nu brorsans. Ha en fin helg, kram!

Nya grejer

Nikeskor - intersport
Salt spray - lindex

Nature

Canon Eos Rebel T3 + 50mm

Follow on Bloglovin